Majs !

I dag odlas majs i tropiskt, subtropiskt och tempererat klimat i de flesta delar av världen.
Det finns tusentals majssorter som passar att odla under olika betingelser och för olika ändamål.
I dag är majs näst efter vete och ris det viktigaste och mest spridda sädesslaget i världen.
Det är också den första växt i odling för vilken genmodifierade varianter utgör en signifikant andel av den odlade arealen.
Majs innehåller inte gluten.
Popcorn är idag ett av världens popuäraste snacks.
Popcorn görs genom att tillsätta torkade majskorn i het vegetablikisk olja och vänta på att kornen ska börja "poppa".
Det som händer under denna procedur är att kornen vänds in-och-ut.
Efter att alla korn har "poppats" är popcornen klara att ätas.
Oftast brukar tilsätta salt.
Det förekommer att man skördar majsen innan den blivit fullvuxen.
Den kallas då minimajs och är så pass mjuk att man äter den hel med kolv och allt.
Polenta är små gryn framställda av majskornets kärna.
Av polenta görs bland annat gröt och denna majsgröt är nationalrätt i norra Italien.
I Korea gör man ett te av majs som heter Oksusu cha.





Majs används till tacos och det är jätte gott,och det kommer från Majbjörn


Kommentarer
Postat av: Göran :)

MAjs ;)

2011-03-31 @ 16:58:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0